Арч Паддінгтон є відповідальним за публікації відносно свободи у світі та щодо інших наукових публікацій, а також за розробки нових науково-дослідних правозахисних програм. Він є віце-президентом з досліджень у Freedom House.

Пан Арч написав статтю про доповідь фірми Skadden по справі Тимошенко у блозі на сайті Freedom House. Нещодавно я зазначав, що режим Януковича намагається погрожувати уряду США. Тепер же маємо висновок експерта.

Віце-президент Арч Паддінгтон піддав критиці американських юристів фірми Skadden через ігнорувати політичних аспектів справи Тимошенко:

Американські юристи часто відіграли чудову роль у наданні допомоги новим демократіям, коли ті проводили капітальний ремонт своїх правових систем. Даючи навіть кваліфіковане схвалення подробиць судового засідання щодо справи, головна мета якої сильно пахне політичною помстою, Skadden Arps зробило, на жаль, відхід від цієї похвальної традиції

Він був здивований бідністю доводів провідного члена Skadden Грегорі Крейга, який був працював адвокатом в адміністрації Барака Обами. Пан Арч заперечив Грегорі Крейг, який залишив “іншим питанням, чи є це переслідування Тимошенко політично мотивованим”:

“Інші” прийшли до висновку, що переслідування Тимошенко та її колег, помаранчевих лідерів, були політично мотивовані. Мабуть, найкращим прикладом є доповідь представництва ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (ODIHR), опублікована після нещодавніх парламентських виборів в Україні. У гостро критиці виборів, ODIHR відзначила в першу чергу найбільше за усе те, що Тимошенко й інший помаранчевий лідер Юрій Луценко, були ув’язнені і не могли відігравати провідну роль у кампанії опозиції. Крім того, додаткові звинувачення були висунуті проти Тимошенко, в тому числі про причетність її до вбивства. Як видно з розвитку подій, Янукович здається рішучим в організації таких речей, що його заклятий ворог змушений буде провести залишок свого життя за гратами

Читати англійською